Home > Recepten

Bloemkool met garnalen, Mechelse

Voor het gerecht:

1 grote bloemkool

1 krop sla

1 koffielepel tomatenpuree

60 gr bieslook

60 gr gehakte peterselie

320 gr garnalen

1 ei



Voor de mayonaise:

1/4 liter olie

1 eigeel

1 koffielepel mosterd

het sap van 1 citroen

garnalen

peper, zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Garnalengerechten; Belgisch (Mechelen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de bloemkool in licht gezouten water gaar, koel hem af en laat uitlekken.

Breek de sla en was hem grondig.

Laat het ei 10 minuten koken.

Maak dan de mayonaise door de olie, het eigeel, de mosterd en het citroensap goed op te kloppen.

Voeg er de versneden bieslook en de tomatenpuree aan toe en kruid met peper en zout.

Schik de sla op het bord met de bloemkoolbloempjes in het midden.

Bestrooi het geheel met garnalen.

Nappeer de bloemkool met de saus.

Versier met het geplette ei en gehakte peterselie.