Home > Recepten

Gehaktballetjes in De Verboden Vrucht, pittig gekr

500 gr rundergehakt

4 beschuiten

1 ei

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

1 eetlepel rode paprikapoeder

1 ui

2 fijngehakte tenen knoflook

2 eetlepels fijngehakte peterselie

4 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels tomatenpuree

1 dl runderbouillon

1 flesje De Verboden Vrucht

versgemalen peper en zout naar smaak
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het rundergehakt goed met de beschuiten, het ei, het chilipoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder, het paprikapoeder, de fijngehakte ui, de fijngehakte knoflook en de fijngehakte peterselie en vorm er gelijkmatige ronde balletjes van.

Bak de balletjes in de zonnebloemolie om en om goudbruin.

Zet het vuur laag, doe er de tomatenpuree, de bouillon en de helft van het bier bij en stoof dit ruim 30 minuten.

Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de rest van het bier toe en laat de saus wat inkoken.

(Voor extra saus kunt u nog meer bier gebruiken).

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveer de gehaktballetjes met droog gekookte witte rijst of stokbrood en in boter gestoofde dunne sperzieboontjes.