Varkenshaasje klassiek doch eigentijds |
|
Voor het gerecht: 1 varkenshaasje 1 bloemkool 1 wortel 1 bos asperges 12 jonge uitjes 300 gr spinazie 2 takjes kervel 150 gr mager gerookt spek 4 kerstomaten de schil van 1 sinaasappel 75 gr gemalen amandelen 1 glas De Koninck-bier 4 sneden brood boter Voor de bruine varkensfond: 400 gr varkensbeenderen 2 wortelen 1 ui tijm, laurier 1 tak selder 1/2 lange prei 1 teentje look 2 tomaten peper, zout |
|
BereidingMaak het varkenshaasje schoon, snijd het vlees in biefstukjes en kruid die.Kook de wortel even en snijd er lintjes van. Bind ze rond de biefstukjes en kruid. Stoof voor de bruine varkensfond de varkensbeenderen en de groenten in boter bruin. Zet alles onder water en laat 2 uur zachtjes koken. Schil de sinaasappel en snijd de schil in een zeer fijne brunoise. Laat opkoken, giet af en laat drogen. Druk de sneden brood door een zeef en laat het kruim in de oven drogen. Voeg het brood en de sinaasappelschil samen. Maak de asperges en de uitjes schoon en kook ze in gezouten water. Doe hetzelfde met de spinazie, maar dep die achteraf op een keukenhanddoek droog. Kook de bloemkool in water met zout, druk hem door een zeef en breng op smaak met peper en zout, verse boter en gemalen amandelen. Maak de bloemkoolpuree op in een ring en garneer die met de kervel en de kerstomaat. Braad de varkensbiefstukjes roze en houd ze warm. Ontvet de pan, voeg er het bier en de bruine varkensfond bij en laat inkoken. Breng op smaak en maak op met verse boter. Snijd het spek in blokjes en bak die in wat boter. Schik de groenten en het spek op een warm bord. Bedek met wat saus en leg de biefstukjes ernaast. |
Home > Recepten