Home > Recepten

Varkensvlees in Kriek Lambiek

600 gr magere hamlappen

1 ui

1 prei

2 stengels bleekselderij

75 gr boter

1 teentje look

zout, peper

1 laurierblaadje

1 flesje Kriek Lambiek

2 appels

veldsla



Dressing (voor over de veldsla):

3 eetlepels (natuur)azijn

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel groene mosterd

een klein beetje look

peper

wat fijngesneden olijven
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in stukken van ± 3 cm.

Pel en snipper de ui.

Verwijder het lelijke blad en de worteltjes van de prei, snijd hem in ringen en was die in een vergiet.

Was de bleekselderij, trek de draden eraf en snijd hem in stukjes.

Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees in ± 8 minuten rondom bruin.

Pel de look en pers die erboven uit.

Strooi er zout en peper over.

Bak de ui, prei en bleekselderij ± 3 minuten mee.

Voeg het laurierblaadje en de Kriek Lambiek toe en laat het vlees met het deksel op de pan ± 1 uur zachtjes stoven.

Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in stukjes en voeg die aan het vlees toe.

Zet het gerecht tot het gebruik in de koelkast.

Verwarm het vlees dan in ± 15 minuten door en door en verwijder het laurierblaadje.

Breng het op smaak met zout en peper.

Meng de ingredienten voor de dressing voor de veldsla goed en verdeel de dressing over de veldsla.

Serveer er gebakken aardappelen of frites bij.