Home > Recepten

Ossenlapjes, Vlaamse

500 gr platte, niet te grote runderlapjes

75 gr boter

250 gr uien

1 teentje knoflook

1 volle eetlepel bloem

3/4 liter licht bier of Gueuze Lambiek

azijn

1 eetlepel mosterd

suiker

peper, zout, nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak het vlees en de in dunne ringen gesneden uien in de hete boter lichtbruin.

Strooi de bloem erover en voeg al roerend het bier en de overige ingredienten toe.

Doe het vleesmengsel over in een natgemaakte Römertopf, Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200°C en stoof het gerecht in ± 2 uur gaar en mals.

Dien op met gekookte aardappelen.