Home > Recepten

Chicken nuggets met ananas-dipsaus

3 kip filets in stukjes gesneden van ong, 2 1/2 cm.

1 theel. zout

60 gram gemalen parmezaanse kaas

2 theel. Italiaanse kruiden

110 gram. of verse broodkruimels, of paneermeel.



Ananas dipsaus



1 blikje (225 gr) kleine ananas stukjes

1 stukje verse gember (ong. 2 cm. doorsnee)

4 eetl. abrikozenjam
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Amerikaans
  • Bron: Conny - Sonora

Bereiding

Conny - Sonora - California - USA



CHICKEN NUGGETS

Combineer de kruiden, zout en kaas. Doop de stukjes kip in het kruidenmengsel. (Het makkelijkste is om de kruiden in een zakje te doen en dan de stukjes kip erin, zakje dicht en even goed schudden). Ook kunnen de stukjes kip eerst door een mengsel van 1 eetl. water en een eiwit losgeklopt gehaald worden, zodat het kruidenmengsel meer aan de kipt vastkleeft.



Verhit 4 eetl. olie of boter in een pan en bak de stukjes (of frituur ze) to ze goudgeel zijn. Minstens 5 minuten zodat de stukjes kip gaar kunnen worden. Even uitlekken op een stukje keukenpapier en serveren met een mosterd-honing sausje of het volgende sausje, wat vooral bij kinderen erg gewild is.



Vermeng de ingredienten in een kom, dek de kom af en laat ong. 15 min. – of tot gebruik - opstijven in de koelkast.

Gebruik de saus als dip voor de nuggets of voor lumpia's. Een paar druppels ketsjup kan eventueel toegevoegd worden.