Fricassée van kip, asperges en paddestoelen |
|
4 scharrelkipfilets zonder vel zout en zwarte peper 600 gram dikke asperges, geschild ½ liter sterke kippenbouillon 200 gram ongezouten boter 2 dl liter witte wijn 4 sjalotten, gesnipperd ¼ liter slagroom 400 gram gemengde paddestoelen, schoon en droog 600 gram ratte- aardappelen, geschild olie of boter 100 gram fijngesneden kruiden naar keuze: peterselie/basilicum/dragon/rucola zout en zwarte peper. |
|
BereidingDit gerecht een paar weken geleden in Saturday Kitchen, ik heb het nu 2 x gemaakt, 1 x met kip en 1 x met zeewolffilet. Het is een recept waarmee veel variatie mogelijk is zowel van groenten als van vis/vlees. Na het mengen van alle onderdelen heb ik het doorwarmen in de magnetron gedaan, 6 min. op vol vermogen de stukjes kip zijn dan gaar maar nog mals, het is een gerecht dat makkelijk van tevoren is klaar te maken.Tonny FRICASSE VAN KIP, ASPERGES EN PADDESTOELEN voor 4 personen: Snijd de kipfilets in stukjes van ca. 4 cm. bestrooi ze met zout en peper, laat 10 minuten intrekken. Snijd de aardappelen in stukken van ca. 3 cm en kook ze in gezouten water ca. 15 min. giet ze af en stoom ze droog. Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de stukjes kip toe en laat ze ca. 4 minuten(afhankelijk van de dikte) zachtjes bijna-gaar worden, schep ze uit de pan en zet apart. Snijd de asperges in stukken van ca. 4 cm., voeg aan de kippenbouillon 110 gram boter toe en kook hierin de asperges ca. 6 minuten, neem ze uit de pan, houd de bouillon warm. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en zweet hierin de sjalotten aan tot ze zacht zijn, blus af met de witte wijn, laat 5 minuten reduceren, voeg eerst de kippenbouillon en vervolgens de room toe, laat inkoken tot de gewenste (saus)dikte, breng op smaak met peper en zout, doe over in een grotere pan. Bak de paddestoelen in boter met een scheutje olijfolie totdat ze geen vocht meer loslaten, breng op smaak met peper en persilladekruiden. Breng de saus weer aan de kook, voeg de stukjes kip, aardappelen, asperges en paddestoelen toe, warm goed door en voeg de kruiden toe. Serveer met wat brood voor de saus. |
Home > Recepten