Home > Recepten

Snapper

snapper

grof zeezout

limoensap



(aanvulling van Cuno):

Aanvulling op dit recept: vullen met thijm, rozemarijn, knoflook en

een schijf citroen... Van alles veel. Ook erg lekker.
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Ben Ruck

Bereiding

Voor een snapper van 250gr:

Buikholte leeg maken en dik bestrooien met grof zeezout, 2 minuten op de ene zijde, 4 minuten op de nadere zijde, en tot slot nog 2 minuten op de eerste zijde. Let op dat hij niet te gaar wordt.

Als je het goed gedaan hebt, dan valt de taaie huid (met al dat zout) zo van de vis en kun je de vis met een lepel fileren.

Vers limoensap er over en je weet niet wat je proeft.



Het zusje van de Red snapper, de Grey snapper is goedkoper en nog lekkerder.

In Nederland wordt overigens betrekkelijk vaak roodbaars als Red snapper verkocht en dat is echt een heel andere vis, vooral culinair gezien.