Mosterdsoep |
|
½ liter sterke kippen- of kalfsbouillon 1 eierdooier 1 eetlepel dijonmosterd mosterd 1 eetlepel grove mosterd van de mosterdsoorten meer of minder naar smaak 2 dl. room 1 theelepel vers citroensap 1 eetlepel olijfolie zout en peper naar smaak. |
|
BereidingVerwarm de olijfolie(dus niet verhitten) en roer hierin de mosterdsoorten los, voeg bouillon en citroensap toe en breng aan de kook. Klop in een kom de eierdooier los met de room en voeg 4 eetlepels warme bouillon toe. Klop het mengsel door de bouillon,laat onder voortdurend roeren de eidooiers gaar worden en de soep binden, neem de pan van het vuur en klop de soep schuimig met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en serveer meteen.Eventueel, vlak voor het opdienen, garnalen of kleine blokjes kaas toevoegen, bestrooien met kaas en onder de gril laten smelten. |
Home > Recepten