Limoenblokjes |
|
2 limoenen 250 gram poedersuiker 50 gram melkpoeder 2 eiwitten eventueel bittere couverture |
|
BereidingUiteraard kun je hiervoor ook andere vruchten gebruiken.Groet, Tonny. Borstel de limoenen schoon, rasp de schillen, pers het sap uit en zeef het. Meng poedersuiker met melkpoeder,limoenrasp en eiwitten en voeg met kleine beetjes tegelijk het limoensap toe, misschien is niet alle sap nodig, er moet een zeer dik, taai mengsel ontstaan dat niet te vochtig is. Bekleed een vorm van 20 x 10 cm., 1 cm hoog, met bakpapier, vet het papier in met pancoating en leg het limoenmengsel in de vorm. Rol met een deegroller het mengsel gelijkmatig uit, laat de plak 1 á 2 dagen aandrogen, dit is bevorderlijk voor de smaakontwikkeling en structuurverbetering. Snijd de plak in blokjes en doop ze desgewenst in gesmolten couverture. |
Home > Recepten