Home > Recepten

Beef Fajita’s met Salsa Verde

1 kg. Steak(of bieflappen) In dunne reepjes gesneden (Tip: Doe de steak even in de freezer voor 30 min. Het snijden wordt hiermee vergemakkelijkt.)

1 of twee grote uien

1 groene, gele of rode paprika of alledrie of combinatie

1 thl. Chili poeder

2 eetl. limoensap

evt. wat Tequilla

2 eetl. olijf of pinda (arachide) olie

12 tortilla’s (kleine maat)

Salsa Verde (recept volgt)

Garnering: 6 takjes chinese peterselie (Koriander)

Bijgerechten: Rijst en kleine bruine of zwarte boontjes

Crème Fraiche, Guacomole en geraspte kaas

* In plaats van de “beef” kunnen reepjes kip of garnalen of een combinatie hiervan worden gebruikt.



Salsa Verde:

350 gram tomaten of Roma tomaten

1 bosje Koriander (Chinese peterselie) of gewone peterselie

2 chili pepers, van steeltje ontdaan

1/4 thl. Zout

1 sjalotje, fijngesneden



Boontjes

1 pot bruine boontjes

klein gesnipperd uitje

wat ham of bacon fijngesneden
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Salsa; Amerikaans
  • Bron: Conny - Sonera

Bereiding

Snijd de ui in dunne plakken, verwijder de zaadjes van de paprika en snijd deze ook in repen. Meng de kruiden met de uitgeperse limoen, paprika en ui in een dikke plastic zak of grote kom. (evt. de Tequilla) Voeg de repen vlees hier aan toe en laat marineren voor ongeveer 30 minuten op kamer temperatuur marineren. Kan van te voren gemaakt worden en ongeveer 2 uur in de koelkast worden bewaard.

Verwijder de plakjes vlees van de marinade en laat even uitlekken.

Besprenkel het vlees met een paar druppels olie en grill aan beide kanten voor ong. 3-5 minuten, of verhit een wok of bakpan tot heet, voeg de olie toe en schroei de plakjes vlees aan beide kanten dicht. (3-5 minuten). Verwijder het vlees en houdt het warm op een schaal. Doe de ui en paprika in de pan en laat het geheel om en om even sauteren. Leg de ui/paprika over het vlees en garneer met de cilantro. Verwarm ondertussen de tortilla’s in een groot servet voor 30 seconden in een magnetron.



Bedek een tortilla met een laagje Crème Fraiche, leg in het midden wat Guacomole, verdeel de reepjes vlees op de tortilla, gevolgd door wat van het uimengsel. Voeg wat Salsa toe, besprenkel het geheel met wat geraspte kaas en vouw de Tortilla als een envelopje dicht en eet het met af en toe een schepje boontjes.

Serveer met droge rijst, tortillachips, salsa en bruine boontjes.



Chips

Een of meer tortilla’s kan in punten geknipt worden en even in wat hete olie om en om gebakken worden. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier en besprenkel met zout.

Of spray met wat PAM en leg 10-15 minuten in de oven.....



Salsa Verde:

Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukken. In geval van een foodprocessor, maal de tomaat in kleine stukken met de machine, voeg de takjes cilantro en de pepers toe en maal tot het grove stukjes zijn. Schenk alles in een kom en voeg de sjalot toe en het zout.

Laat het geheel afgedekt in de koelkast even rijpen. Ongeveer 2 uur of langer.

Serveer met mais chips of de vers gebakken tortilla chips.



Boontjes

Fruit het uitje, de ham of bacon even samen en voeg de uitgelekte boontjes toe. Laat alles even goed warm worden en serveer bij de Fajitas.



Receptuur: Conny Simonis – Sonora – CA – USA

5/1/2000