Biefstukspiezen met paprika en ui |
|
2 dozen biefstuk 1 dl kippenbouillontablet 10 tl maïzena 15 tl geraspte verse gemberwortel 5 spaanse pepertjes 15 tn knoflook 3 dl ketjap 10 el vloeibare honing 10 tl sesamolie 8 - 10 rode paprika's 5 - 6 rode uien |
|
Bereidingbiefstuk laten ontdooienvlees in stukken snijden van ca 3 x 3 de marinade: 5 dl kippenbouillon maken van de tablet, de maïzena erdoor mengen de gember fijn raspen de zaadlijsten van de pepers verwijderen en zeer fijn snipperen de knoflook uitpersen of fijn snipperen de ketjap, honing en sesamolie toevoegen afdekken en minimaal 12 uur laten marineren 1 uur van te voren: de ui en paprika en stukken snijden en ca. 1 minuut blancheren. Stukken biefstuk om en om met de paprika en de ui aan de spiesen rijgen. Klaarmaken: Tussen de 3 en 6 minuten op barbecue, afhankelijk van gewenste gaarheid. --------- Ca 1/2e dag van te voren Afdekken, bewaren in koeling |
Home > Recepten