Home > Recepten

Biefstukspiezen met paprika en ui

2 dozen biefstuk



1 dl kippenbouillontablet

10 tl maïzena

15 tl geraspte verse gemberwortel

5 spaanse pepertjes

15 tn knoflook

3 dl ketjap

10 el vloeibare honing

10 tl sesamolie



8 - 10 rode paprika's

5 - 6 rode uien
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Barbecue
  • Aantal Porties: 25
  • Bron: Emilia

Bereiding

biefstuk laten ontdooien

vlees in stukken snijden van ca 3 x 3



de marinade:

5 dl kippenbouillon maken van de tablet, de maïzena erdoor mengen

de gember fijn raspen

de zaadlijsten van de pepers verwijderen en zeer fijn snipperen

de knoflook uitpersen of fijn snipperen

de ketjap, honing en sesamolie toevoegen



afdekken en minimaal 12 uur laten marineren



1 uur van te voren:



de ui en paprika en stukken snijden en ca. 1 minuut blancheren.

Stukken biefstuk om en om met de paprika en de ui aan de spiesen rijgen.



Klaarmaken:

Tussen de 3 en 6 minuten op barbecue, afhankelijk van gewenste gaarheid.



---------



Ca 1/2e dag van te voren

Afdekken, bewaren in koeling