Home > Recepten

Tahoe met courgette, gemarineerde

1 - 2 courgettes

2 pak tahoe (a 450 gr)



2 tl paprikapoeder

2 tl djintenpoeder (komijn)

8 el olijfolie

4 tn knoflook

2 gedroogde chilipepers

zout

8 takjes koriander



peper / zout

peterselie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesvervangers; Barbecue; Marinades
  • Bron: Emilia

Bereiding

De courgette in plakken snijden.

De tahoe in plakken snijden (ca 2 cm dik) die ongeveer met zo groot zijn als de schijven courgette.



De marinade:

De paprikapoeder, djinten, en olie door elkaar roeren.

De knoflook er boven uitpersen of fijnsnipperen De chilipeper er boven verkruimelen

De koriander fijnknippen

Alles door elkaar mengen met wat peper en zout.



De marinade door de tahoe en courgette scheppen. (aparte schalen, i.v.m. vocht wat uit de courgette kan komen)



Minimaal 1 uur laten intrekken.



Een uur voor het serveren:

De tahoe en courgette om en om aan spiezen rijgen.



Bereiden:

De spiezen in 6 minuten lichtbruin roosteren



De tahoespiezen smaken heerlijk met barbecuesaus, chili-salsa en een komkommersalade



---------



Ca 2 uur van te voren

Afdekken, bewaren in koeling