Tahoe met courgette, gemarineerde |
|
1 - 2 courgettes 2 pak tahoe (a 450 gr) 2 tl paprikapoeder 2 tl djintenpoeder (komijn) 8 el olijfolie 4 tn knoflook 2 gedroogde chilipepers zout 8 takjes koriander peper / zout peterselie |
|
BereidingDe courgette in plakken snijden.De tahoe in plakken snijden (ca 2 cm dik) die ongeveer met zo groot zijn als de schijven courgette. De marinade: De paprikapoeder, djinten, en olie door elkaar roeren. De knoflook er boven uitpersen of fijnsnipperen De chilipeper er boven verkruimelen De koriander fijnknippen Alles door elkaar mengen met wat peper en zout. De marinade door de tahoe en courgette scheppen. (aparte schalen, i.v.m. vocht wat uit de courgette kan komen) Minimaal 1 uur laten intrekken. Een uur voor het serveren: De tahoe en courgette om en om aan spiezen rijgen. Bereiden: De spiezen in 6 minuten lichtbruin roosteren De tahoespiezen smaken heerlijk met barbecuesaus, chili-salsa en een komkommersalade --------- Ca 2 uur van te voren Afdekken, bewaren in koeling |
Home > Recepten