Home > Recepten

Groente van de barbecue

30 vleestomaten

een handvol verse dragonblaadjes

2 citroenschillen

olijfolie

vers gemalen peper

aluminiumfolie



2 courgettes

1 aubergine

3 rode uien

3 witte uien

olijfolie

provencaalse tuinkruiden

zout en peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Barbecue
  • Bron: Emilia

Bereiding

de dragonblaadjes fijnsnipperen

de citroenschil afraspen

de alumiumfolie in 30 stukken verdelen die zo groot zijn, dat je de tomaten er straks in kan verpakken. De stukjes alufolie invetten met wat olie.



Per tomaat:

de tomaat in plakken snijden.

De plakken bestrooien met wat dragon

De tomaat terug in zijn vorm stapelen

Op een stuk alufolie leggen.

Een klein beetje citroenrasp erover, een tl olijfolie en verse peper uit de molen.

Het pakketje dichtvouwen.

Ga zo door tot alle tomaten verwerkt zijn.



De overige groenten in schijven snijden. Marineren in olijfolie met gemengde tuinkruiden en zout en peper.



Bereiden:

5 minuten op de barbecue (af en toe keren)





---------



Ca 1,5 uur van te voren maken

Afdekken, bewaren in koeling