Home > Recepten

Paddestoelenpasta

500 gram bloem

15 eidooiers

zout

1 eetlepel olie waarvan ¼ truffelolie en ¾ olijfolie

30 gram gedroogde paddestoelen, cantharellen, morilles of eekhoorntjesbrood

30 gram truffelboter

bloem om te bestuiven
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Paddestoelgerechten
  • Bron: Tonny Leeflang-Wondergem

Bereiding

Paddestoelen in een zeef doen en goed schudden zodat eventueel aanhangend zand wordt verwijderd.

Paddestoelen tot poeder malen in de keukenmachine.

Bloem, eidooiers en zout toevoegen en de machine laten draaien tot een korrelig deeg is ontstaan, olijfolie toevoegen en nog even laten draaien.

Bloem op de werkplek strooien, van het deeg een lap vormen en verder verwerken in de pastamachine tot pasta naar keuze.

Pasta 3 minuten koken in (kokend) water met wat zout.

Schud na het afgieten de truffelboter door de pasta.