Home > Recepten

Wilde/witte rijstsalade met surimi en garnalen

2 eieren

100 g krabsticks/surimi

125 ml mayonaise

125 ml zure room

1 lepel kappertjes

200 g wilde/witte rijst

100 g garnalen

4 lepels gehakte dille

2 thl paprikapoeder



Variatie: meng 2 in dunne ringetjes gesneden bosuitjes erdoor.
  • Omschrijving recept: Salades
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Kook de eieren 8 minuten. Pel ze, prak ze fijn.

Snij de krabsticks in kleine stukjes en wrijf de vezels los.

Roer mayonaise en zure room door elkaar en roer de kappertjes erdoor. Voeg zoveel water tot dat de saus de consistentie van karnemelk heeft.

Kook de rijst gaar en laat afkoelen.

Schep krabsticks, garnalen, eieren, rijst, saus en bijna alle dille door elkaar. Schep op elk bord een bergje rijstsalade, strooi er paprikapoeder over en garneer met dille.

Notities

p.p 17 g eiwit, 36 g vet, 41 g koolhydraten en 556 kcal.