Home > Recepten

Kerrie-lofsoep met spek en appel

200 g witlof

1 appel (Jonagold of zo)

50 g magere gerookte spekblokjes

20 g boter

20 g bloem

3/4 l kippenbouillon

1-2 lepels kerrie

zout
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Verwijder de buitenste bladen van de witlof. Snij een stuk van de onderkant. Snij de lof in dunne reepjes.

Schil de appel en snij in stukjes.

Bak de spekblokjes in een koekenpan knapperig.

Verhit de boter in een soeppan, roer met een garde de bloem erdoor. Laat 2 minuten op laag vuur zachtjes bakken. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf roeren met de garden.

Als de bouillon kookt, voeg dan appel en lof toe. Laat 4 minuten zachtjes koken.

Roer spek en kerrie erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.

Notities

pp 4 g eiwit, 10 g vet, 10 g koolhydr., 146 kcal