Kerrie-lofsoep met spek en appel |
|
200 g witlof 1 appel (Jonagold of zo) 50 g magere gerookte spekblokjes 20 g boter 20 g bloem 3/4 l kippenbouillon 1-2 lepels kerrie zout |
|
BereidingVerwijder de buitenste bladen van de witlof. Snij een stuk van de onderkant. Snij de lof in dunne reepjes.Schil de appel en snij in stukjes. Bak de spekblokjes in een koekenpan knapperig. Verhit de boter in een soeppan, roer met een garde de bloem erdoor. Laat 2 minuten op laag vuur zachtjes bakken. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf roeren met de garden. Als de bouillon kookt, voeg dan appel en lof toe. Laat 4 minuten zachtjes koken. Roer spek en kerrie erdoor. Breng eventueel op smaak met zout. Notitiespp 4 g eiwit, 10 g vet, 10 g koolhydr., 146 kcal |
Home > Recepten