Home > Recepten

Tomaten uit de oven, gevulde

4 supergrote tomaten

2 eieren

20 g boter

2 lepels peterselie

50 g geraspte belegen kaas

20 g bloem

2 lepels slagroom

1/2 lepel zonnebloemolie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°.

Snij de kapjes van de tomaten, hol ze uit en strooi er wat zout in, laat omgekeerd 15 minuten uitlekken. Snij het vruchtvlees in stukjes en laat de stukjes uitlekken in een zeef.

Splits de eieren.

Roer de boter smeuig. Voeg driekwart van de peterselie, dooiers, kaas, bloem, slagroom en tomaat toe en meng door elkaar. Klop de eiwitten stijf en spatel erdoor. Vul de tomaten ermee.

Zet de tomaten 15-20 minuten in de oven.

Serveer op een klein bordje en strooi er wat peterselie omheen.

Notities

p.p. 9 g eiwit, 14 g vet, 4 g koolhydr., 178 kcal