Home > Recepten

Melkmoes

- gort

- veel kervel en munt

- rozijnen en krenten

- worst

- karnemelk

- evt. gekookt spek
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Alie (GG)

Bereiding

Onderstaand recept is een typisch streekgerecht. Van vrienden die het niet kennen heb ik regelmatig gehoord dat het een vreemde combinatie van ingredienten is, maar vinden het wel lekker. Wij noemen het melkmoes, wellicht kent een aantal van jullie het als kruudmoes. Je kunt het warm en koud eten, koud heeft mijn voorkeur.



Kook samen de gewenste hoeveelheid gort, rozijnen, krenten, worst, kervel en munt gaar (voeg kervel en munt wat later toe, anders blijft er niet veel van over). Laat dit goed afkoelen (anders gaat het schiften) en voeg dan langzaam de karnemelk toe, totdat je de gewenste dikte van de melkmoes hebt. Eventueel kun je nog wat gekookt spek toevoegen.



Voor een grote pan (5 liter) heb je genoeg aan 1 pak droge gort.



Eet smakelijk.



Mvg.