Home > Recepten

Pangsit Montignacstijl

Voor de pangsitvellen:

180 gram volkoren tarwemeel, rijstemeel of boekweitmeel

4 eetlepels water

1/2 theelepel zout

1 eiwit, losgeklopt



Voor de vulling:

100 gram gehakt naar keuze

100 gram garnalen, fijngehakt

4 teentjes knoflook, uitgeperst

1 dunne prei, fijngehakt

olie om in te bakken

peper en zout
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Chinees; Indisch
  • Aantal Porties: 15
  • Bron: Montignac met stokjes

Bereiding

15 stuks - fase II



Kneed van het meel, water, zout en eiwit een stevig deeg. Rol het uit op een met meel bestuifde tafel. Rol het zo dun dat het bijna doorzichtig is. Zorg ervoor dat de gehele deeglap dezelfde dikte heeft. Snijd het in vierkanten van 10x10 cm.

Verhit 1 eetlepel olie en bak het gehakt rul. Voeg de garnalen, knoflook, prei, peper en zout toe en bak alles even goed door. Laat het mengsel afkoelen. Leg in het midden van ieder vierkantje deeg een volle theelepel vulling. Sla de rechterbovenhoek om en plak ze met een beetje water aan de linkerbenedenhoek. Vouw nu de losse linker- en rechterhoeken naar binnen over de vulling en wel zo, dat ze elkaar overlappen. Plak ze met wat water vast. Laat de pangsit minstens 30 minuten rusten.

Verhit de olie in een pan en bak de pangsit aan beide kanten bruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer ze met zoetzure saus