Home > Recepten

Ajo blanco

200 g amandelpoeder

3 tenen knoflook

2 el olijfolie

1 el witte-wijnazijn

125 g wittebrood, zonder korst

ĺ l water

2 dl druivensap

1ľ dl slagroom

500 g witte druiven, geschild, gehalveerd en ontpit

zout

2 el geroosterd amandelschaafsel
  • Omschrijving recept: Soepen; Spaans
  • Bron: Nick Sandler en Johnny Acton - Soep

Bereiding

Deze weelderige, romige soep klinkt u misschien vreemd in de oren, maar geloof ons: hij is lekker. Deze witte gazpacho verplaatst u in een mum van tijd naar de zondoorstoofde kust van AndalusiŽ. Het ontpitten van de druiven is even een gedoe, maar wij vinden het de moeite waard omdat druiven met pit veel lekkerder zijn dan zonder. Hoe dan ook, deze soep hoeft u niet eens te koken!



Meng amandelpoeder, knoflook, olie en azijn in een keukenmachine en voeg langzaam brood, water en druivensap toe totdat een niet te dunne pasta ontstaat.

Giet dit mengsel in een terrine, roer er de room en de druiven door en zet hem in de koelkast. Voeg zout naar smaak toe en strooi er op het laatste moment amandelschaafsel over.