Ajo blanco |
|
200 g amandelpoeder 3 tenen knoflook 2 el olijfolie 1 el witte-wijnazijn 125 g wittebrood, zonder korst ¾ l water 2 dl druivensap 1¼ dl slagroom 500 g witte druiven, geschild, gehalveerd en ontpit zout 2 el geroosterd amandelschaafsel |
|
BereidingDeze weelderige, romige soep klinkt u misschien vreemd in de oren, maar geloof ons: hij is lekker. Deze witte gazpacho verplaatst u in een mum van tijd naar de zondoorstoofde kust van Andalusië. Het ontpitten van de druiven is even een gedoe, maar wij vinden het de moeite waard omdat druiven met pit veel lekkerder zijn dan zonder. Hoe dan ook, deze soep hoeft u niet eens te koken!Meng amandelpoeder, knoflook, olie en azijn in een keukenmachine en voeg langzaam brood, water en druivensap toe totdat een niet te dunne pasta ontstaat. Giet dit mengsel in een terrine, roer er de room en de druiven door en zet hem in de koelkast. Voeg zout naar smaak toe en strooi er op het laatste moment amandelschaafsel over. |
Home > Recepten