Home > Recepten

Slavonska knedla od zemicke (servettenbal)

5 oude boterhammen

1½ dl melk

1 ei

4 eierdooiers

200 g boter

150 g bloem

150 g zure room
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Kroatisch
  • Bron: Roland Gööck - De Joegoslavische keuken

Bereiding

Week het brood in de melk, knijp het uit en pluk het in stukjes. Roer het ei, de 4 eierdooiers en 100 g gesmolten boter schuimig, voeg het geweekte brood en de bloem erbij. Vorm van het aldus ontstane deeg een bal in de vorm van een brood(je), leg dit brood op een schoon servet, vouw het servet dicht en bind de punten aan elkaar vast. Zorg dat het servet mooi strak om het brood zit. Kook het geheel gedurende 30 minuten op een laag pitje in gezouten water. Snijd het brood in plakken, verhit de rest van de boter en giet dat over de plakken. Schenk vlak voor het opdienen de zure room erover.