Home > Recepten

Wentelteefjes met sinaasappel en roomijs

4 dl melk

1 zakje vanillesuiker

2 eieren

4 sneetjes wit casinobrood zonder korst (van 2 dagen oud)

2 handsinaasappels

30 g boter of margarine

4 bollen vanille-roomijs

poedersuiker

gemalen kaneel

2 el grofgehakte pistachenoten
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Bron: Tip Culinair maart 2001

Bereiding

Breng 1/3 deel van de melk aan de kook en los de vanillesuiker erin op.

Schenk de overige koude melk erbij en klop de eieren erin los. Week de sneetjes brood kort in dit mengsel, zorg dat ze niet uit elkaar vallen.

Schil de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en snij ze in plakjes.

Verhit een klontje boter in een anti-aanbak koekenpan en bak hierin de sneetjes brood aan beide kanten bruin tot ze stevig aanvoelen. Snij wentelteefjes diagonaal door en verdeel ze met de sinaasappelplakjes over de borden. Schep het roomijs erop en strooi de poedersuiker, kaneel en pistachenoten erover.

Notities

voedingswaarde : 455 kcal p.p.