Home > Recepten

Fruithapje

200 g bloem

100 g boter

50 g suiker (of iets meer)

pond schoongemaakt fruit plus suiker

(hoeveelheid is afhankelijk van het fruit, maar bijvoorbeeld 25-50 g voor 500 g appels; minstens 125 g voor 1 kilo; weinig tot geen suiker voor perziken, enz.)
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Anneke

Bereiding

Bereidingswijze: Bij rabarber: maak de rabarber schoon en schil deze. Snijd hem in kleine stukken van plm. 2,5 cm, doe in een grote vuurvaste schotel en bestrooi met suiker. Voeg evt. 2 eetl. gemberstroop en 2 gehakte stukken gember toe.



Bij appel: schil de appel, snij deze in stukken of plakjes en doe in de vuurvaste schotel, bestrooi met suiker.



Zeef de bloem voor het kruimeldeeg in een kom en vermeng met de boter tot het mengsel op fijne broodkruimeltjes lijkt. Meng met de helft van de suiker en bewaar de rest voor boven op de kruimeltaart.



Bedek het fruit met het kruimeldeeg en druk dit aan met de bolle kant van een lepel. Bestrooi het oppervlak met de resterende suiker (hier is bruine rietsuiker lekker voor).



Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190-200 graden.

Serveertips: Dien het kruimelgebak heet op met slagroom of vanillesaus