Home > Recepten

Zomerbowl met vers fruit

2 kg gemengd vers fruit:

aardbeien, frambozen, perziken, aalbessen, appel, peer en kersen

200 g witte basterdsuiker

2 flessen witte Moezelwijn

2 eetl. citroensap

1 klein flesje kirsch

1 fles spuitwater {bruisend mineraalwater}



Tip:

Vervang voor een luxe zomerbowl de flessen Moezelwijn en het mineraalwater door mousserende witte wijn.

Als je het helemaal wilt doen zoals oma het vroeger deed, leg dan takjes lievevrouwenbedstro in de bowl.
  • Omschrijving recept: Drankjes met alcohol
  • Bron: resia

Bereiding

Voorbereiding: Maak de verse vruchten schoon.

Snijd grote vruchten in kleine stukjes.

Strooi er basterdsuiker over en laat het fruit een uur staan.



Bereidingswijze: Doe het fruit in een grote glazen bowlschaal.

Giet de wijn, het citroensap en de kirsch op het fruit.

Schep de bowl met vruchten in grote, wijde glazen.



Serveertips: Vul de glazen tot de helft.

Giet er op het laatste moment een beetje spuitwater bij.