Home > Recepten

Poppo allo yoghurt

- 1 kip van ong 1,2 kilo ( in 8 stukken)

-1 ui

-1 groene paprika

-200/250 ml bouillon

-1 citroen ( voor de schil en het sap)

-4 el olijfolie

-300 gr magere yoghurt

-2 el gemalen amandelen

-zout en peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Manda

Bereiding

bak de stukken kip in de olijfolie goudbruin en breng ze op smaak met peper en zout.

haal ze dan uit de pan en houd ze warm.

bak op een laag vuur de gesnipperde ui en de stukjes paprika, en voeg de bouillon, de gewassen citroenschil en het citroensap toe.

doe er dan de kip bij en breng het geheel aan de kook.

laat het ong 30 minuten koken.

meng ondertussen de gemalen amandelen met water totdat er een pasta ontstaat.

haal de stukken kip van het vuur en houd ze warm.

voeg de amandelpasta aan het kookvocht toe.

blijf roeren terwijl het kookt.

als alle ingredienten goed door elkaar geroerd zijn, haal je de pan van het vuur, laat je het kookvocht afkoelen en voeg je de yoghurt toe.

roer alles goed door elkaar en schep de saus over de kip.

serveer lauwwarm.