Home > Recepten

Brandade de morue 3

1 pond stokvis

6 tenen knoflook

4 dl. olijfolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Frans (Monaco)
  • Bereidingstijd: >2 uur
  • Bron: bordjevol

Bereiding

Omschrijving: Een gerecht dat in Monaco vaak tijdens feesten en partijen gegeten wordt is brandade. Een romige puree van stokvis, knoflook en olijfolie. Traditioneel eten de Monegasken brandade met fougasse, een zoetig zacht witbrood.



Bereidingstijd: langer dan 2 uur



Voorbereiding:

Leg de stokvis, om hem wat te ontzouten, minimaal 12 uur in ruim koud water en ververs het water enkele keren. Snijd de vis in stukken en pocheer deze 10 minuten in kokend water. Laat uitlekken, afkoelen en verwijder het vel en de graten. Hak de knoflook in kleine stukjes.



Bereidingswijze:

Verhit een kwart van de olijfolie op matig vuur, voeg knoflook en vis toe en roer net zo lang tot de vis fijn is. Giet er beetje bij beetje de resterende olijfolie bij en blijf steeds goed roeren. Vervang 1 deciliter olijfolie eventueel door evenveel crème fraîche. Er moet een zalfachtige crème ontstaan met de dikte van aardappelpuree.