Home > Recepten

Brandade

100 gr. geweekte bacalhau of geweekte zoute kabeljauw.

100 ml.olijfolie.

120 ml. dikke room.

4 teentjes knoflook.
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: fransbrouwers

Bereiding

Voorbereiding:

Week de bacalhau of de zoute kabeljauw.

Zet alle ingredienten vooraf klaar.



Bereidingswijze:

Pocheer de kabeljauw ongeveer 10 minuten in een beetje water,laat hem goed uitlekken en verwijder indien nodig vel en graten.

Breng de olijfolie (extra vierge) met de room aan de kook in een pan.Leg de vis in een blender of keukenmachine en zet hem aan.Schenk de hete olie en room er langzaam bij zodat een dikke pasta ontstaat.



Serveertips:

Serveer met stokbrood of chiabatta en lekkere koele witte wijn.Ik prefereer een mooie goudgele Chardonnay.

Notities

Lekker met vers gebakken stokbrood of chiabatta