Home > Recepten

Waterzooi, Gentse 3

1 kg beenderen of ribben (mager)

1/2 kg runderschenkel

3 liter water

peper, zout

tijm, laurier, kruidnagel

1 kip

3 uien

3 stoofpreien

1 wit van selderij

4 wortelen

1/2 knolselderij

50 gr boter

40 gr boter

40 gr bloem

2 liter bouillon

2 eierdooiers

1/4 liter room

50 gr peterselie

50 gr kervel
  • Omschrijving recept: Soepen; Rundvleesgerechten; Belgisch (Gent)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet het water op met de beenderen, de schenkel en de kruiden en kook dit 2 uur.

Maak intussen de kip schoon.

Doe de kip na 2 uur in de kookpan en laat nog 1 uur koken.

Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in juliënne.

Smelt 50 gr boter en laat de groenten hierin in 15 minuten gaar stoven.

Haal de gaar gekookte kip uit de kookpan, verdeel haar in stukken en houd die op een zeer laag vuurtje warm.

Zeef de bouillon.

Leng eventueel aan tot 2 liter.

Smelt 40 gr boter, neem de pan van het vuur en voeg al roerend 40 gr bloem toe.

Zet de pan terug op het vuur en giet er al roerend de bouillon bij en voeg dan de gestoofde groenten toe.

Klop de room en de eierdooiers los.

Neem een soepterrine, doe de room en de eierdooiers daarin en giet er de gebonden bouillon op.

Leg de stukken kip erin en bestrooi deze met gehakte peterselie en gehakte kervel.

Dien op met beboterde sneetjes brood.