Home > Recepten

Bertennestjes

4 verse haring- of tongfilets

1/4 liter Rodenbach

peterselie

3 hardgekookte eieren

12 sneden brood

boter

bloem

melk

peper, zout, muskaatnoot

80 gr geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de visfilets in stukjes en laat die in frituurvet even bruin kleuren.

Laat de bruin gekleurde stukjes visfilet in het Rodenbach zachtjes gaar sudderen.

Vermeng er vervolgens de fijngehakte peterselie en de hardgekookte eieren onder.

Laat intussen de sneden brood in boter bruinen.

Bereid een kaassaus:

Smelt een weinig boter, vermeng er de bloem onder en meng er al roerend de melk bij.

Laat alles een 5-tal minuten zachtjes koken.

Roer de met eieren en peterselie vermengde stukjes visfilet in de kaassaus en smeer dit vervolgens op de broodsneden uit.

Verwarm ze tenslotte 15 minuten in de oven en dien ze als toostjes op.