Home > Recepten

Kip met Gruyèrekaassaus

1 kip van 1 1/2 kg in 8 stukken

zout, peper

1 theelepel paprikapoeder

50 gr boter

3 dl kippenbouillon (van tablet)

2 dl slagroom

150 gr geraspte Gruyère

een ingevette ovenvaste schaal
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de kip in met zout, peper en paprikapoeder.

Verhit de boter en bak de kip hierin in 7 minuten rondom bruin.

Voeg 1 dl bouillon toe en braad de kip afgedekt in 30-40 minuten gaar.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Neem de stukken kip uit de pan en leg ze, met de velzijde naar boven, in de ovenschaal.

Schep het braadvet uit de pan en roer de aanbaksels met 2 dl bouillon los.

Voeg de slagroom toe en breng de saus aan de kook.

Roer er 100 gr kaas door en laat deze in de saus smelten.

Breng de saus met zout en peper op smaak en schenk haar over de kip.

Strooi 50 gr kaas over de kip en gratineer de kip 15 minuten in het midden van de oven.

Serveer de kip met Zwitserse rösti.