Home > Recepten

Kip met knoflook op Spaanse wijze

1 in stukken gesneden kip

zout, zwarte peper

4 eetlepels olijfolie

10 uitgeperste teentjes knoflook

3 eetlepels cognac

een beetje water
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Blgisch; Spaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

bestrooi de stukken kip met zout en peper en bak ze daarna in de olijfolie rondom bruin.

Houd 1 theelepel knoflook apart, doe de rest met de cognac in de pan bij de kip en steek de cognac aan.

Schenk, als de vlammen zijn gedoofd, een scheutje water in de pan, leg er een deksel op en stoof de kip op laag vuur in ± 25 minuten gaar.

Leg de stukken kip op een schaal, schenk het kookvocht erover en bestrooi de kip met de achtergehouden knoflook.

Lekker met gebakken aardappelen en een salade.