Home > Recepten

Kip met kokos en witte mini-aubergine

3 eetlepels plantaardige olie

75 gr groene kerriepasta

6 dl kokosmelk (blik)

600 gr kipfilet in plakjes

2 theelepel suiker

2 eetlepels vissaus (nam pla)

10 in vieren gesneden witte ronde aubergines (Maghue pho)

200 gr heel kleine aubergines (Maghue poeang)

3 rode en 3 groene pepers

8 citroenblaadjes (djeroek poeroet)

50 gr zoete basilicum (Horapha)
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie en verwarm de kerriepasta hierin 3-4 minuten, maar laat niet aanbakken.

Voeg de kokosmelk, 2 dl water en de kip toe en laat het mengsel op zacht vuur 10 minuten koken.

Voeg de suiker, de vissaus en beide soorten aubergine toe en laat het mengsel nogmaals 5 minuten koken.

Voeg als laatste de pepers, het citroenblad en de basilicum toe, maar laat ze niet meekoken.

Serveer met gekookte Thaise pandanrijst.