Kip met kokos en witte mini-aubergine |
|
3 eetlepels plantaardige olie 75 gr groene kerriepasta 6 dl kokosmelk (blik) 600 gr kipfilet in plakjes 2 theelepel suiker 2 eetlepels vissaus (nam pla) 10 in vieren gesneden witte ronde aubergines (Maghue pho) 200 gr heel kleine aubergines (Maghue poeang) 3 rode en 3 groene pepers 8 citroenblaadjes (djeroek poeroet) 50 gr zoete basilicum (Horapha) |
|
BereidingVerhit de olie en verwarm de kerriepasta hierin 3-4 minuten, maar laat niet aanbakken.Voeg de kokosmelk, 2 dl water en de kip toe en laat het mengsel op zacht vuur 10 minuten koken. Voeg de suiker, de vissaus en beide soorten aubergine toe en laat het mengsel nogmaals 5 minuten koken. Voeg als laatste de pepers, het citroenblad en de basilicum toe, maar laat ze niet meekoken. Serveer met gekookte Thaise pandanrijst. |
Home > Recepten