Home > Recepten

Kip met kreeft en chocolade

1 grote scharrelkip van 1200 gr

olijfolie

2 kreeften

250 gr in blokjes gesneden gepelde tomaten

1 bouquet garni (laurier, tijm, oregano en peterselie)

1 glas droge sherry

1 glas eau de vie

8 draadjes saffraan

6 geroosterde amandelen zonder vel of schil

6 gepelde walnoten

2 tenen knoflook

40 gr bittere chocolade

1 theelepel gemalen kaneel

1 eetlepel tarwebloem

zout, peper



In plaats van verse kreeft kunt u ook gerookte kreeft (eventueel diepvries) gebruiken.

Snijd in dat geval de kreeft in stukken en kook die de laatste 5 minuten met de saus mee.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Schaaldiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de kip in 8 stukken, bestrooi die met zout en peper en bak ze in een pan met de olijfolie en het bouquet garni goudbruin.

Giet overtollig vet af en blus af met de sherry en de eau de vie.

Roer de bloem in wat warm water los en voeg dit samen met de blokjes tomaat aan de kip toe.

Snijd de kreeften in de lengte open, verwijder de levers en maal die in een vijzel of keukenmachine met de licht geroosterde amandelen, de walnoten, de saffraan, de knoflook, de peterselie en de chocolade tot een pasta.

Verdun die met wat van het kookvocht.

Bak de stukken kreeft samen met de kip.

Voeg dan de pasta toe en laat alles samen nog even doorkoken.