Home > Recepten

Kip met pittige pindasaus

1 ui

1 rode peper

2 knoflooktenen

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

1 eetlepel olie

1 1/2 dl water

1 1/2 dl kokosmelk

150 gr pindakaas

4 kipfilets

1 dl witte wijn

1 bosui in ringetjes

1 geperste knoflookteen

3 eetlepels olie 1 theelepel gemberpoeder

rijst
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pureer 1 ui met 1 rode peper, 2 knoflooktenen, 1 theelepel komijnpoeder en 1 theelepel korianderpoeder.

Verhit in een pan 1 eetlepel olie en roerbak alles ± 3 minuten.

Voeg 1 1/2 dl water, 1 1/2 dl kokosmelk en 150 gr pindakaas toe en houd dit op laag vuur warm.

Marineer 4 kipfilets ± 1 uur in 1 dl witte wijn met 1 bosui in ringetjes, 1 geperste knoflookteen, 3 eetlepels olie en 1 theelepel gemberpoeder.

Bak de kip in een grillpan in ± 10 minuten bruin en gaar.

Serveer met de pindasaus en rijst.