Kip met pittige pindasaus |
|
1 ui 1 rode peper 2 knoflooktenen 1 theelepel komijnpoeder 1 theelepel korianderpoeder 1 eetlepel olie 1 1/2 dl water 1 1/2 dl kokosmelk 150 gr pindakaas 4 kipfilets 1 dl witte wijn 1 bosui in ringetjes 1 geperste knoflookteen 3 eetlepels olie 1 theelepel gemberpoeder rijst |
|
BereidingPureer 1 ui met 1 rode peper, 2 knoflooktenen, 1 theelepel komijnpoeder en 1 theelepel korianderpoeder.Verhit in een pan 1 eetlepel olie en roerbak alles ± 3 minuten. Voeg 1 1/2 dl water, 1 1/2 dl kokosmelk en 150 gr pindakaas toe en houd dit op laag vuur warm. Marineer 4 kipfilets ± 1 uur in 1 dl witte wijn met 1 bosui in ringetjes, 1 geperste knoflookteen, 3 eetlepels olie en 1 theelepel gemberpoeder. Bak de kip in een grillpan in ± 10 minuten bruin en gaar. Serveer met de pindasaus en rijst. |
Home > Recepten