Home > Recepten

Kip met sinaasappel en koriander

1 maïskip van ± 1 kg

1 teentje knoflook

2 eetlepels sojasaus

1 sinaasappel

1/2 theelepel gemberpoeder

zout, peper

enkele takjes verse koriander





Tips:

- Wrijf voor een kip naturel de kip in met zout en peper en stop een klontje boter in de buikholte. Ga verder te werk als hierboven beschreven.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Magnetron
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de kip af en dep hem droog.

Pel de knoflook, pers het teentje boven de sojasaus uit en roer er het gemberpoeder door.

Boen de sinaasappel schoon en snijd hem in dunne plakken.

Was de koriander en sla de takjes droog.

Doe de helft van de sinaasappelplakjes met de takjes koriander in de buikholte van de kip (Halveer de plakjes als ze te groot zijn).

Smeer de kip rondom met het sojasausje in en bestrooi hem eventueel met zout en peper.

Doe de resterende plakjes sinaasappel in de braadzak en de leg de kip hierop.

Maak de zak dicht, leg hem in een passende ovenvaste schaal en prik er enkele gaatjes in.

Bak de kip op 200°C in ± 1 uur bruin en gaar.

Knip een puntje van de braadzak, schenk het vocht in een steelpannetje, bind het met wat maïzena en geef dit apart bij de kip.

Knip de braadzak open, neem de kip met de schijven sinaasappel eruit en serveer direct.



* U kunt deze kip kan ook goed in de combimagnetron maken. Schakel de oven in op hetelucht 220°C en de magnetron op 30% en laat de kip in 20-22 minuten bruin en gaar worden.