Home > Recepten

Kip met tomatensaus

1 dubbele kipfilet

4 (vlees)tomaten

1 takje rozemarijn of tijm

1 ui

een snufje suiker

zout, peper

balsamicoazijn

pesto (pureer basilicumblaadjes met olijfolie, Parmezaanse kaas en wat pijnboompitten in een foodprocessor)



Tip: Desgewenst kunt u de kip in plaats van met pesto insmeren met een mengsel van (zee)zout, olijfolie en wat Italiaanse kruiden, zoals tijm, oregano, basilicum, peper, etc.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smeer de kipfilet in met pesto en braad het vlees 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Keer de filet halverwege.

Fruit de ui in de olijfolie, voeg de ontpitte en in stukjes gesneden tomaten en de rozemarijn of tijm toe en warm het geheel enkele minuten door.

Doe er de suiker en een scheutje balsamicoazijn bij en maak de saus af met zout en peper.

Lekker met pasta en broccoli.