Kip met tuinkruiden |
|
1 panklare kip van ± 1 1/2 kg zout, peper 1/2 theelepel gemberpoeder 250 gr courgettes in blokjes 500 gr krieltjes 250 gr tomaten in blokjes 250 gr gehalveerde sperziebonen 3 ongepelde teentjes knoflook 1 eetlepel olie 2 eetlepels fijngehakte peterselie 2 theelepel tijm 2 theelepels rozemarijn 1 takje tijm en 1 takje rozemarijn 3 eetlepels kippenbouillon een Römertopf |
|
BereidingLeg de Römertopf 30 minuten in koud water.Spoel de kip schoon en dep hem droog. Wrijf de kip van buiten en van binnen in met zout, peper en gemberpoeder. Verdeel de courgette, de krieltjes, de tomaat, de sperziebonen en de knoflook over de bodem van de Römertopf. Wrijf de kip in met 1 eetlepel olie en bestrooi hem met kruiden. Stop de kruidentakjes in de buikholte. Leg de kip op de groenten in de schaal, schenk de bouillon erover en dek de schaal af. Zet de Römertopf in het midden van de oven, stel de oven in op 180°C en laat de kip in ± 1 1/2 uur gaar worden. Verwijder het deksel (pas op de stoom! en laat de kip onafgedekt in nog ± 15 minuten bruin worden. |
Home > Recepten