Home > Recepten

Kip met voorjaarsgroenten

3 eetlepels olijfolie (extra vergine)

3 eetlepels gemengde tuinkruiden (vers of diepvries)

1 geperst teentje knoflook

2 fijngesneden lente-uitjes

4 eetlepels droge witte wijn

2 kipfilets á 150 gr



Voor de dressing:

2 ontvelde, fijngesneden rijpe tomaten zonder zaadjes

3 eetlepels olijfolie (extra vergine)

1 eetlepel (balsamico)azijn

2 theelepels tomatenpuree

zout, versgemalen zwarte peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Groentegerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit in een pan 1 1/2 eetlepels olie, voeg de tuinkruiden, knoflook en lente-ui toe en bak alles op laag vuur 3 minuten. (Laat de olie niet te heet worden, dan verbranden de kruiden).

Roer er van het vuur af de wijn door.

Schenk de marinade in een schaal over de kipfilets en laat 10 minuten intrekken.

Neem de kipfilets uit de marinade en bak ze in 1 1/2 eetlepels olie in 3 minuten rondom bruin.

Schenk er wat van de marinade bij en laat de kip in 15 minuten gaar worden.

Breng alle ingredienten voor de dressing langzaam aan de kook en haal de pan dan direct van het vuur.

Neem de kip uit de pan en roer 2 eetlepels van het braadvet door de dressing.

Schep de dressing over de kip en serveer met gekookte krieltjes, peultjes en worteltjes.