Home > Recepten

Kip-sperziebonencurry met eieren

300 gr kip

2 in ringen gesneden uien

2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook

4 hardgekookte eieren

25 gr boter

1 eetlepel pittige kerriepoeder

400 gr panklare sperziebonen

1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet)

peper, zout

1 1/2 dl Room Fris

2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Groentegerechten; Eiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

Pel de eieren.

Verhit de boter en bak de kipreepjes in 5 minuten bruin.

Bak de ui met de knoflook en het kerriepoeder al omscheppend 1 minuut mee.

Voeg de sperziebonen, de bouillon en wat peper en zout toe en stoof de kip op laag vuur in ± 20 minuten gaar.

Voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de Room Fris en de eieren toe.

Garneer met de peterselie.

Lekker met gekookte aardappelen.