Kip-sperziebonencurry met eieren |
|
300 gr kip 2 in ringen gesneden uien 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook 4 hardgekookte eieren 25 gr boter 1 eetlepel pittige kerriepoeder 400 gr panklare sperziebonen 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet) peper, zout 1 1/2 dl Room Fris 2 eetlepels fijngehakte peterselie |
|
BereidingSnijd de kipfilet in dunne reepjes.Pel de eieren. Verhit de boter en bak de kipreepjes in 5 minuten bruin. Bak de ui met de knoflook en het kerriepoeder al omscheppend 1 minuut mee. Voeg de sperziebonen, de bouillon en wat peper en zout toe en stoof de kip op laag vuur in ± 20 minuten gaar. Voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de Room Fris en de eieren toe. Garneer met de peterselie. Lekker met gekookte aardappelen. |
Home > Recepten