Home > Recepten

Macaroni-kipschotel

1 eetlepel boter

250 gr champignons

250 gr macaroni

1 zakje witte saus

3 dl kippenbouillon

4 eetlepels room

versgemalen peper, zout

2 eetlepels droge sherry

2 gare dubbele kipfilets

4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes en bak die in de boter lichtbruin.

Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak net gaar en laat ze in een vergiet uitlekken.

Bereid de witte saus (gebruik hiervoor de kippenbouillon in plaats van

melk).

Roer de room en de sherry door de saus en voeg naar smaak peper en zout toe.

Snijd het kippenvlees in kleine blokjes en meng die met de champignons

door de saus.

Schep de macaroni in een ingevette vuurvaste schaal en schep het kipmengsel erover.

Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en zet de schaal zonder deksel

20 minuten in het midden van de oven tot er een mooi bruin korstje op

zit.

Lekker met kropsla.