Home > Recepten

Pilav met kip en walnoten

500 gr kipfilet

1/2 theelepel zout

versgemalen zwarte peper

3 eetlepels boter

1 ui in schijven

3 eetlepels gehakte walnoten

150 gr verse of diepvries doperwten

een snufje saffraan

1 eetlepel gehakte peterselie

400 gr rijst

1/2 liter kokende kippenbouillon
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes en kruid het met peper en zout.

Smelt de boter in een braadpan en bak de ui daarin.

Voeg, als die bruin is, het vlees toe en daarna de walnoten, de doperwten, het saffraan en de peterselie.

Roer bak alles ± 2 minuten.

Voeg de rijst toe en bak die ± 30 seconden mee.

Giet er dan de kokende bouillon bij en breng het opnieuw aan de kook.

Roer nog eenmaal om en zet het vuur laag.

Sluit de pan en kook de rijst in ± 25 minuten gaar.

Zet het gerecht dan op een sudderplaatje en laat het daarop nog even staan.