Knoflookgroenten met gerookte kipreepjes, roergeb. |
|
1 ui 8 teentjes knoflook 500 gr broccoli 150 gr oesterzwammen 2 eetlepels olijfolie 300 gr gerookte kipreepjes 1 kruidenbouillontablet 1 dl droge witte wijn peper, zout 3 eetlepels fijngehakte peterselie |
|
BereidingPel en snipper de ui.Pel de knoflook. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de ui met de teentjes knoflook al omscheppend in 5 minuten op hoog vuur glazig en lichtbruin. Voeg de broccoli toe en bak deze 3 minuten mee. Schep de oesterzwammen erdoor en bak ze 2 minuten mee. Schep de gerookte kipreepjes erdoor en bak deze 1 minuut mee. Verkruimel het bouillontablet erboven, voeg de wijn, 1 1/2 dl heet water en naar smaak peper en zout toe en breng alles aan de kook. Garneer met de peterselie. Lekker met gekookte aardappelen. |
Home > Recepten