Home > Recepten

Saté ajam 6

500 gr kipfilet

2 eetlepels ketjap manis

2 Spaanse pepers

4 gepofte kemirienoten

1 ui

2 tenen knoflook uit de knijper

100 gr ontvliesde pinda's

olie

zout

citroensap
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de pepers, verwijder de steeltjes en hak de pepers fijn.

Maak de ui schoon en snipper hem.

Stamp de pepers, de kemirienoten, de pinda's, de ui en de knoflook fijn of maal ze in een keukenmachine fijn (in het laatste geval hoeft u de ui en de pepers niet eerst fijn te hakken).

Voeg zoveel olie toe dat een vrij dikke brij ontstaat.

Verwarm deze in een koekenpan en voeg de ketjap toe.

Laat even door sudderen en vervolgens afkoelen.

Snijd de kipfilets in niet te kleine dobbelstenen en smeer deze in met de saus.

Laat ± 1 uur intrekken.

Rijg de stukken kip aan stokjes of pennen en rooster ze.

Besprenkel ze voor het serveren met wat citroensap.