Home > Recepten

Saté ajam uit Timor

500 gr kipfilet

1/2 theelepel trassi

2 tenen knoflook uit de knijper

1/2 theelepel cayennepeper

4 eetlepels ketjap manis

het sap van 1/2 citroen

1/4 theelepel djinten
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Barbecue; Indisch (Timor)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de trassi met de knoflook, de cayennepeper en de djinten tot een brij.

Voeg de ketjap en het citroensap toe, roer er nog 2 eetlepels olie door en meng alles goed door elkaar.

Snijd de kipfilet in dobbelstenen.

Doe de kip bij de saus, schep alles goed om en laat de stukken kip 1 uur in de saus marineren.

Dep de kip dan droog, rijg de stukken aan pennen en rooster of grilleer ze gaar.

Bedruip de stukken daarbij nu en dan met de marinade.