Home > Recepten

Stoofpotje van kip met olijven

3 eetlepels olijfolie

1 kip van 1-1 1/2 kg in 8 delen

zout, peper

900 gr voorgekookte krieltjes

250 gr kleine uitjes of sjalotjes

2 fijngesneden teentjes knoflook

2 eetlepels tomatenpuree

2 theelepels tijmblaadjes

2 theelepels fijngesneden salie

1 eetlepel geraspte citroenschil

150 gr zwarte olijven

4 dl kippenbouillon (van tablet)
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak de kipdelen hierin in 5 minuten rondom bruin.

Bestrooi de kip met zout en peper en neem ze uit de pan.

Bak de krieltjes, de sjalotjes en de knoflook 5 minuten n dezelfde pan.

Leg de kip terug in de pan en voeg de tomatenpuree, 1 theelepel tijm,de salie, de citroenrasp, de olijven en de bouillon toe.

Zet de braadpan afgedekt in het midden van de oven en braad de kip in 30 minuten gaar.

Breng de kip eventueel op smaak met zout en peper en strooi er 1 theelepel tijmblaadjes over.