Tarte tatin van kip en courgette |
|
250 gr kipfilet 1 courgette 10 groene met piment gevulde olijven 4 plakjes bladerdeeg 1/8 liter crème fraîche zout, peper tijm Parmezaanse kaas 1 teentje knoflook |
|
BereidingSnijd de kipfilet in stukjes en de courgette in plakjes.Verhit de olijfolie in een braadpan en roerbak de kip en de courgette 4 minuten. Voeg de fijngemaakte knoflook toe en bak nog 1 minuut door. Zet het vuur uit en voeg naar smaak zout en peper toe. Meng er de doormidden gesneden olijven, 1 1/2 eetlepel tijm, 4 eetlepels Parmezaanse kaas en de crème fraîche door en doe alles over in een ingevette platte ovenschotel. Laat het bladerdeeg ontdooien, rol het uit tot een lap die op de schotel past, prik er gaatjes in, bestrijk het met melk en strooi er rijkelijk tijm en Parmezaanse kaas over. Zet de schotel ± 30 minuten in een op ± 200°C voorverwarmde oven. |
Home > Recepten