Home > Recepten

Côte de Boeuf à la Limousine

800 gram fijne rib - 50 gram boter - 1 grote ui - 100 gram mager spek - 500 gram aardappeltjes - peterselie - 1 dl water - zout, peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans (Limousin)
  • Bron: Culinair Kookboek

Bereiding

Schil de aardappeltjes en blancheer ze 3 minuten in gezouten kokend water. Schil de ui en snij ze in dunne ringen. Snij het spek in brunoise. Smelt de boter in een ovenvaste schaal. Draai er het vlees door zodat het aan alle kanten beboterd is, geef dan zout en peper over het vlees, leg de aardappels rond het vlees en het spek, strooi er de ui over, geef 1 dl water erbij en zet de schaal 25 minuten in een oven van 200 graden C. Let op de schaal. Als het klaar is moeten de aardappels en ui een beetje bruin zijn. Was ondertussen wat peterselie en hak die fijn. Als het vlees klaar is, haal dan de schaal uit de oven, strooi er de peterselie over en serveer.