Home > Recepten

Opor rund

1 kg mager rundvlees

santen van 1 ½ kokosnoot

2 grote uien

6 teentjes knoflook

100 gr kemirienoten

½ tl trassie

2 tl gemalen ketoembar

½ tl gemalen djintan

½ tl gemalen kunjit

1 stengel sereh in 4 stukjes gesneden

4 blaadjes djeruk

4 sneetjes verse gember

zout naar smaak

peper

olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: DuQues Kookboek

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van 3x3 cm.



Maal de uien, knoflook en kemirienoten fijn.



Frituur deze samen met de kruiden en de djeruk, sereh en gember in 3 eetlepels olie tot het geurig ruikt.



Voeg daarna het vlees toe, meng alles goed en doe er zout en peper bij.



Voeg tenslotte onder af en toe roeren de santen toe.



Laat het gerecht op een klein vuurtje een half uur sudderen.