Home > Recepten

Abon

500 gr mager rundvlees (bijv. muisstuk)

kokend water

1 ½ geraspte kokosnoot

10 salamblaadjes



Fijn te stampen ingredienten:

9 gedroogde pepers

12 sjalotjes

3 teentjes knoflook

4 tl drooggebakken ketoembar

1 tl drooggebakken djinten

2 tl bruine suiker

stukje laos van 2,5 cm

2 tl zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: DuQues Kookboek

Bereiding

Leg het vlees in het kokende water, temper het vuur en kook het vlees gaar.



Snijd het vlees in dunne reepjes en bewaar de bouillon.



Gebruik de bouillon voor het maken van 4,75 dl santen van de kokosnoten.



Meng alle Ingredienten in een pan.



Sudder de massa onder af en toe roeren tot het vocht is verdampt en het mengsel olieachtig wordt.



Verwijder de salamblaadjes.



Serveer het gerecht met gekookte witte rijst en andere gerechten, of gebruik het vlees als vulling voor sandwiches of omeletten.



Als het vlees niet direct wordt geserveerd, kan het in luchtdicht afgesloten dozen zeer lang goed blijven.